18 noviembre 2013

Encara que sovint s'associa la cirurgia estètica amb operacions per realçar la bellesa d'una persona, hi ha una àrea molt important dins d'aquest camp : la Cirurgia Reconstructiva . El doctor Daniel García Paricio ha realitzat nombroses intervencions reconstructives durant la seva carrera professional . En aquest post anem a parlar sobre la reconstrucció de les extremitats , ja que les operacions d'aquest tipus tenen unes particularitats mèdiques molt concretes .

L'extremitat superior proporciona a les persones la capacitat d'interactuar amb l'entorn . Des del punt de vista anatòmic , presenta un elevat nombre de músculs i els seus respectius tendons . A la mà , la xarxa que conformen aquestes estructures suposa la màxima complexitat funcional que es pot trobar en el sistema múscul - esquelètic . Per la seva banda, l'extremitat inferior està formada per uns grups musculars estriades molt potents , que poden suportar pesades càrregues i executar nombrosos moviments de llarg recorregut i poca precisió . Tant l'extremitat superior com la inferior són àrees difícils de protegir , pel que pateixen lesions amb freqüència.

Els accidents de trànsit , la pràctica d'esports d'aventura i altres activitats similars augmenten el risc que les extremitats resultin danyades . Com es tracta de traumatismes d'alta energia, a més de fractures òssies es destrueixen teixits tous ( pell i músculs ) , pel que és necessària la intervenció de cirurgians plàstics per tractar les fractures obertes de les extremitats , les osteomielitis o les cicatrius inestables . D'altra banda, l'augment de l'esperança de vida implica l'aparició d'un major nombre d'úlceres tròfiques secundàries, malalties degeneratives i tumors de parts toves .

Totes aquestes patologies requereixen la intervenció del cirurgià plàstic per aconseguir la curació . En l'actualitat , la microcirurgia permet reconstruir les extremitats mitjançant la transferència de teixit d'una part del cos a una altra. Amb aquesta tècnica , l'especialista pot unir gots amb un diàmetre menor a un mil · límetre . D'aquesta manera, si el pacient necessita , per exemple , teixit muscular per cobrir part de la cama com a conseqüència d'una fractura oberta de tíbia , el cirurgià podrà utilitzar un múscul prescindible de la seva funció , com el dorsal ample .

Aquest teixit es traslladarà de l'esquena a la zona afectada, on s'uniran les artèries , les venes i els nervis del penjoll muscular als de la cama . A més d'emprar penjolls musculars , l'equip professional també fa ús de penjalls fasciocutanis i microquirúrgics per reconstruir una extremitat .

Com a expert cirurgià plàstic, el doctor Daniel García Paricio estudia cada cas minuciosament per aplicar el procediment més recomanable i que millors resultats pugui proporcionar per garantir una bona qualitat de vida al pacient .

Per a més informació fes clic aquí 


0 comentarios:

Publicar un comentario