09 octubre 2013


Un dels principals problemes circulatoris que té més repercussió des del punt de vista estètic és la insuficiència venosa . A què es deu la seva aparició ? Quan les venes de les cames no poden tornar al cor tota la sang que els arriba a la velocitat adequada , es produeix un estancament . A més de cames adolorides, formigueig i inflor , aquesta patologia provoca varius , úlceres varicoses i aranyes vasculars .

En cas de no tractar a temps i amb les tècniques correctes , la insuficiència venosa pot causar greus alteracions . Les varius de major grandària es denominen úlceres , mentre que les més reduïdes són èczemes. La pigmentació flebostática , que no és altra cosa que una entollada d'hemoglobina , és una altra de les complicacions que es deriven d'aquesta malaltia del sistema circulatori . Igual que la trombosi venosa i la flebitis. Aquestes dilatacions dels capil·lars i varícules adquireixen gran visibilitat a causa de la transparència de la pell .

La presència d'aquestes venes voluminoses , que solen concentrar-se en les cames , la cara i les mans , té un efecte molt antiestètic . Molts pacients se senten acomplexats i les varius i altres patologies circulatòries arriben a condicionar la seva rutina diària . Així , les persones que pateixen aquestes afeccions intentar amagar-les, el que deriva en l'ús de maquillatges correctors , utilització de roba per cobrir-les, limitació de les activitats a l'aire lliure , etcètera .

El nostre servei de cirurgia estètica, plàstica i reparadora utilitza diferents procediments en funció del tipus de varius que presenti el pacient . En el cas de les venes grans , el doctor García Paricio i el seu equip fan servir la tècnica de Müller . Consisteix a realitzar micro incisions a través de les quals s'introdueixen una mena de ganxets . Després, el cirurgià extreu els segments de la variu i procedeix a tancar la incisió sense punts . Aquesta tècnica és de naturalesa ambulatòria i amb prou feines requereix cures post operatoris .

L'escleroteràpia és un procediment que elimina els vasos afectats mitjançant una infiltració d'una suau solució química . Amb aquesta maniobra , s'aconsegueix que la circulació es redirigeixi cap a un got sa. També s'eliminen les varius amb el làser . La calor contreu i segella les venes afectades , pel que es tracta d'una tècnica molt útil per a les varius de petit calibre . Com a experts en cirurgia estètica, estudiem cada cas de manera particular per triar quina tècnica és l'adequada per a cada pacient .

Dr. Daniel Garcia Paricio
Cirurgià Plàstic del Centre Mèdic Creu Groga

0 comentarios:

Publicar un comentario