25 abril 2013

Lluir un somriure blanc i saludable es una manera de transmetre confiança i alegria. Si vols que sigui brillant i lluminós, el primer pas es cuidar al màxim les dents. A més de les imprescindibles visites periòdiques al dentista per prevenir problemes majors o sol·lucionar els que ja existeixen, t'expliquem els 10 hàbits més comuns que poden comprometre el teu somriure saludable i prevenir complicacions majors:

1) Fumar: La nicotina enfosqueix l'esmalt i taca les dents. Pot provocar a més a més malalties a les genives, que al seu torn debiliten les dents. Fumar dóna mal alè, afecta a les papil·les gustatives i pot causar càncer de  boca, llavis i llengua. 

2) Respallar-se les dents amb força i en moviments horitzontals: pot produir retracció de les genives i excés de sensibilitat. Respallar-se amb força pot desgastar l'esmalt de les dents facilitant el canvi de color. El correcte és respallar-se amb moviments circulars.

3) Menjar-se les ungles: a més de no ser higiènic i fer que els teus dits, de fet, les teves mans es vegin lletges, aquest hàbit augmenta les possibilitats que pateixis de bruxisme (apretar amb excés les dents) i produeixi un desgast de la superfície de les dents afectant també a la articulació de la mandíbula (ATM).

4) Utilitzar les dents com a eina: si t'acostumes a destapar les ampolles de refresc amb les dents, aquests es poden fracturar i desgastar. També es fan malbé si les utilitzes per obrir els flascons de les medecines i els envasos de cartró o de paper.

5) Respirar per la boca: aquest hàbit, moltes vegades inconscient, pot causar danys a la dentadura, com provocar el moviment de les dents afectant a l'estètica y pot generar problemes en la masticació

6) Beure refrescos (coca-cola, gasoses, sodes). No només els caramels i els dolços estan plens de sucre. També els refrescos tenen una bona quantitat, sense comptar els àcids que contenen, i que afecten l'esmalt de les dents (aquests àcids, per cert, també estan en els refrescos de dieta que no contenen sucre, però sí edulcorants o edulcorants artificials).

7) Mastegar xiclet: mastegar més de 3 minuts i més de 3 al dia pot provocar un sobrecàrrega de la mandíbula i provocar dolors així com també un desgast dels ossos de l'articulació.

8) Abusar del té i del cafè: el seu color i la seva acidesa poden tacar les dents o posar-les grogues. Respatllar-se bé les dents sovint, pot evitar que l'esmalt es taqui i es deteriori.

9) Abusar del vi: tant el vi negre com el vi blanc contenen àcids que deterioren l'esmalt de les dents, fent-los més vulnerables a les taques. El vi negre conté a més un pigment que taca les dents. Per reduir l'efecte nociu del vi s'aconsella glopejar-se la boca amb aigüa després de beure o respallar-se les dents amb pasta blanquejadora.

10) Aigüa carbonatada: glopejar bicarbonat per blanquejar les dents proca un deteriorament de l'esmalt.

Per a més informació i/o demanar cita al dentista, fes clic aquí

0 comentarios:

Publicar un comentario