09 mayo 2013


És probable que t'hagis fet aquesta pregunta moltes vegades amb la idea d'evitar d'anar al dentista. Aquestes visites són temudes per molta gent, però en realitat són necessàries per tenir una bona salut oral. No tinguis por! Visitar el teu dentista és importantíssim per mantenir un somriure sa i radiant.

Amb les revisions odontològiques sistemàtiques es prevenen els problemes dentals i de les genives, per tal raó visitar el dentista és una bona mesura per mantenir la salut i l'estètica.

"Què pot fer el dentista per mi?" Val la pena fer-li una visita. Per comprendre la importància de l'odontologia preventiva, cal entendre què tracten de prevenir els dentistes.

Abans de l'aparició de l'odontologia moderna, la gent solia experimentar dolor i pèrdua de peces dentals des de la seva joventut. Tenir les dents tacades o mal alineades, o fins i tot haver-les perdut, retreia a moltes persones.

Les que ja no tenien dents en la seva vellesa no podien mastegar i, com a conseqüència, patien desnutrició i morien prematurament. En l'actualitat, la majoria dels que van al dentista es lliuren del dolor, conserven les dents tota la vida i lluïxen una atractiva somriure. Com ha aconseguit l'odontologia assolir aquestes tres fites notables?

L'odontologia preventiva, que se centra principalment en l'educació i en les revisions regulars, ha estat un factor clau per evitar el dolor i la pèrdua de peces dentals.

Com comencen els problemes dentals?
El dentista pot estalviar-nos el turment del dolor i la pèrdua de dents. Amb la col·laboració del pacient, l'especialista intenta contrarestar els efectes de la placa, una fina pel·lícula de bacteris que s'enganxa a les dents.

Els bacteris s'alimenten i multipliquen gràcies a les partícules de menjar; transformen el sucre en àcids que ataquen l'esmalt dental i fan que es torni porós. Amb el temps, es produeix la càries quan l'esmalt porós s'ensorra i origina una cavitat o forat. En aquesta etapa no hi ha malestar, però quan la infecció arriba a la cavitat pulpar de la dent, sol presentar un dolor agut.

Els bacteris que formen la placa tenen una altra manera de turmentar. Si no s'elimina bé mitjançant raspallat, la placa s'endureix i forma un dipòsit calcificat anomenat càlcul, o tosca, que pot fer que les genives s'inflamin i se separin de les dents formant un buit on s'acumulen restes de menjar, un festí per els bacteris que poden infectar les genives.

La saliva proporciona certa protecció contra aquest atac doble dels bacteris. Sigui que s'hagi pres un àpat complet o només una galeta, la saliva necessita entre quinze i quaranta-cinc minuts per eliminar les partícules de menjar i neutralitzar els àcids presents a la placa dental. La quantitat de temps dependrà de quant sucre o restes d'aliments s'hagin enganxat a les dents.

Aparentment, durant aquest interval és quan la dentadura es veu afectada. Així, l'abast del dany no depèn de la quantitat de sucre ingerit, sinó de la freqüència amb què es prenen menjars i mossets dolços. Com el flux de saliva es redueix durant el son, una de les coses més destructives que un pot fer-li a les seves dents és anar-se'n al llit sense raspallar després d'haver ingerit menjars o begudes ensucrades.

Per a més informació o demanar cita amb la Clínica Dental, pots fer clic aquí

0 comentarios:

Publicar un comentario